Радасць жыцця

Распускаецца  белай лілеяй
На жыццёвых  прасторах  душа.
Жыць  у шэрані  дзён  я не   ўмею.
Трэба бачыць мне зорак  абшар,
Трэба ведаць, дзе сонца ўзыходзіць,
И вясёлкаю лашчыць свой зрок,
Лесу  зімняга  сон не пашкодзіць,
У першым снезе зрабіўшы свой крок,
Песціць слых салаўінаю песняй
І здзіўляцца, нібыта дзіця,
Сокам белых бяроз напрадвесні
Наталяць прагна  смагу жыцця. ( Опублікавана ў зборніку "Салодкі сум")


Рецензии