Зэтес

Аргъынэ щIэнэ еэмыгъэщIу,
Гукъеуэу сиIэм селIэлIатэм,
Куэд щIауэ сахьри, гууэщIу,
Къуажэмкхъэм силъыт сызагъэжауэ.

ГъащIэм ерэчым удигьэкIым,
УмыщI уэ занщIэу щхьэирижэ,
АфIэкI къуижимыщIэу ар уэ пфIэкIым,
ЖумыIэу зыри къэнам дэжэ.

Уи Iэдэбагъым гу къылъитэу,
УигъэфIэжынкIэ мэхъур гьащIэм,
Уи пщIыхьым зэи къыхэмыхуауэ,
Уигьэлъэгъунщ ***йм-Iуэтэжыгъуэ.

Дзэ жанкIэ гъащIэм игьэныщкIури,
ДэрнэхыфI куэд къыжьдидзыжащ,
ПхъэшкIу кIапсэу и пщэм зыришэкIри,
Щымысхьу итхьэлай къэхъуащ.

А псоми дерс къыхэзмыхатэм,
Сэ сыхъурэт сытми чэнджэщэгъу,
КъищIащи ар си гъащIэтетым,
Куэд щIау сищIыжъымэ – дэуэгъу!


Рецензии