Iущыжь

Сыгубзыгьэщ сыт щIыбгьунур,
Къэзмылэжьми зы кIэпIейкIэ,
Iуэху сымыщIэу сыздэщысым,
Мазэ хьэкъыр езыр къокIуэ.
Си улахуэр и чэзум
БламыгъэкIыу сэ къызат,
Наряд зытхыр зэуэ къосри,
Къылъыс "тIэкIур" сощI откат!
ФIыгъуэу щыIэр зыхуищIэным,
СыщIалэфIу кърехьэкI,
Зи бзэр быдэм и насыпщ,
ЗэкIэ тIурикI дыкъыздокI.
ЩыIэжау щытам щIыхь пхъэмбгьу,
Си сурэтыр абы кIуат,
Зыри диIэкъьм дауэгъу,
Дыхуейин мыхъуарэт – щыхьэт.
И кIэтIийр и вакъэ лъэпсу,
Си гьуэнэгьур йокъу,
Дапхуэдиз щIигъэкIрэ нэпсу,
Къыхуэлэжькъым мазэ хьэкь.
Щыгугъыу хьэдэ Iусым,
Тхьэм къигьанэ ар,
Къуажэм дэсу хъуам,
ЯщIонакIэ ар?!


Рецензии