Жыр гуащэ

НэщI икIыжым узмыгъуэгу,
Бату и къуэр укIуэдаи,
А махуэр фIы тегъуатэ,
Уи фIыщIэкIэ схуэхъуаи!
Къэрэгъулым и тэхъуаным*
Дыщэу уиIэр щIэплъхьагъэнт,
ФIэль IункIыбзэм и инагъым,
Зэуэ гуштэ сигъэщIат?
Пхъэ пыупщI уи гъащIэм
УмыкIуау сыбыр,
Катрэжинэ кIуахэм,
КъаутIыпщам "ухэст".
Фаркоп хьэхуэу къысIыпхам,
Сэ сыщIэупщIэжкъым,
Урихъун тхьэм жиIэ,
Уэ, абы – магнат!
НэщIым ухэшхами,
Къыпхуэгъунщ гуэныхьхэр,
Е, фи яку дэмылъым,
СыгъэцIыхуи уи гьуэнэгьур?!...
-Къатищу зэтэт унэм,
ХуэмыщIау сыцIэсщ,
ЗыгуэркIэ дыгъу къыстеуэм,
ЕмыкIущ. хьэдэгъуэдахэщ,
Уафэм щIэуэу куэбжэ,
Жыр гуащэм схуригьэщIым,
Си къулейсызагъыр,
ЩIэх сэтей къэхъункъым.

*Тэхъуан – унэ.


Рецензии