Марiйка
Палять, п’ ють і матюкають!
Он, в Штатах школярі працюють,
А в нас – студенти байдикують!
Бува надмірно вихваляють –
В інтернеті сидять, багато знають!
Мов, не молодь, а просто диво!
Й тут важко бути справедливим.
По діалектиці – за батьків діти,
Кращі. Не було б розвитку у світі.
Що більш типове – я не знаю,
Героїня моя таких гріхів не має.
Зате багато розуміє, знає, вміє
Розумничка й красунечка Марія!
…Час іде незбагненно стрімко:
Машуня, Машенька, Марійка
Щойно на руках іще дрімала –
Студенткою університету стала!
Задумливе, серйозне, миле
Дитятко в світ цей народилось.
Глибоким поглядом, уважно
Дивиться на малих і поважних,
Як небо, синіми очима.
Чорні брови, довгі вії,
Волосся темне і розкішне,
Губки – троянди, щічки – вишні.
Посмішка чарівна сіяє,
Як розмовляє чи співає.
В Марійки чудовий голосочок,
Джерельце , мов дзвіночок.
Дівчина чарівна, тендітна,
Знать, і в жилах кров блакитна.
Щиро світ вона сприймає,
В нім своє місце визначає.
Не було семи – пішла до школи,
Прикрості батькам не завдала ніколи!
Трьома мовами говорить,
З комп’ютерами чудо творить,
В інтернеті заправляє,
Skype лаштує, зв'язок тримає.
В усіх класах похвальний мала,
По закінченню – медаль тримала!
Вчасно і гарно протестувалась,
П’ять пропозицій з вишів мала!
При цьому три з них – на бюджет,
Та вивчивши їх через інтернет,
Юридичний фах собі обрала,
Й по – новому запрацювала.
Вчиться наполегливо й завзято,
На екзаменах часті «автомати».
Кореспондує, фотографує, статті пише,
Юриспруденцію вивчає, правдою дише.
Роздумує, що ж оцінюють в навчанні:
Знання, пам'ять чи старання?
Оцінка професора – це справедливість,
Аванс, відзнака чи просто милість?
Й що є оцінка, як стадія остання,
Знаряддя заохочення чи знущання?
Багато Машуня думає, багато знає,
Доброю і щирою в життя вступає.
Щасливої долі Марійці я бажаю,
Та з нетерпінням зустрічі чекаю.
Хай її молодечу бурхливу кров
Гріють Віра, Надія і Любов!
*
Цілеспрямованість, старанність,
Порядність і відповідальність -
Все це студентка сповна має,
Надії щирі і мету плекає.
8.09. 2011р., Київ.
Свидетельство о публикации №113021306224