Бугай

Бугай  на  фермі  лютував,
Рив,  ревів,  слину  пускав,
Гнітив  корів  і  все  село,
Очі  кров’ю  наливав,
Дугою  спину  піднімав,
Такого  страху  наганяв,
Що  всіх,  як  вітром  замело.

Пощади  не  було  нікому -
Дорослому,  старому,  малому,
Коли  налигачі  він  рвав.
А  сили  у  бугая – дай  боже,
Покалічити,  убити  зможе,
І  ніхто  не  допоможе,
Якщо  когось  він  упіймав.

Такі  жахи  кругом  пішли,
Що  усю  живність  підняли,
Бажання  й  дії  тут  єднають.
В  усьому  в  світі  є   межа,
Спільна  своя  й  доля  чужа:
Щоб  не  боятись  бугая -
Разом  кільце  йому вправляють.
                *
Кільце  завжди  знайдеться,
Коли  терпець  урветься!


Рецензии