Собака
Ганяв курей і мух ловив,
Та дуже тут не розженешся -
Ланцюг життя йому заплів.
А слухом повниться земля,
Може з Печерська чи Кремля,
Гавканням наверх прорвешся,
А тут сиди, як те теля.
Репертуар Бровко багатий мав:
Гавкав, вив, скиглив, гарчав -
Набрався, як собака бліх,
Та тут обмежено вживав.
Хоч з ланцюгом, а чи без нього
Аби наверх була дорога :
Погавкати і погарчать на всіх -
Така вже вдача у небога.
*
Серед людей такі бровки
До верху мчаться залюбки.
Свидетельство о публикации №113021304221