М А Ш А

 Наша  Маша  любить  кашу,
 З  медом  любить  кашу  Маша,
 Та  не  знає  наша  Маша,
 Що  Кіт  також  любить  кашу.
 Справжнього  кота  не  має,
 То тому  вона  й  не  знає,
 Що  полюбляє  милий  Кіт,
 І  нявчить  чуть  білий  світ.
 У  Машуні  Кіт  ляльковий,
 Однохвостий,  чотирилапковий,
 Вушок  двоє,  одна  голівка,
 Двоє  очей  моргають  стрімко.
 А  ще  вуса – довгоруса,
 Зубки  гострі – ось  укусять!
 В  цього  гарного  Кота               
 Вуси  довгі  до  хвоста,
 Коли  Котик  спать  лягає,
 Хвостом  голівку  обертає.
 Руда  спина  з  голови,
 Очі  круглі,  як  в  Сови.
 Маша  все  з  ляльками  грає,
 Малює  пише  та  читає.
 Трьома  мовами  читає,
 Англійською  розмовляє.
 В  інтернеті,  як  буває,
 Мультики  собі  качає.
 В  день  Машуня  вже  не  спить,
 За  комп’ютером  сидить,
 Skype  дуже  вправно  набирає,
 З  зарубіжжям  розмовляє.
 Відчувається  британська  школа,
 Походження  й  оточення  навколо.
 У  розумниці  й  красуні
 Очі  щирі  темно – сині.
 Вії  довгі,  ніс  пряменький,
 Губки – бантик  розовенький.
 Яка  в  Машунєчки  коса –
 Всім  красунечкам  краса!
 Зараз  ніхто  таких  не  має,
 Сам  Господь  відпочиває!
 Голова  у  німбі  сяє -
 Вже  багато  Маша  знає.
 Казки  читає,  вірші  вчить
 І  без  діла  не  сидить.
 Скоро  Маша  йде  до  школи.
 Світ  розшириться  навколо.
 На  все  очі  відкриває,
 Щирим  розумом  вивчає.
 Погляд  в  Машеньки  уважний,
 Ведеться  чемно  і  поважно,
 Хоч  часто  бігає  й  стрибає,
 Коли  з  танців  повертає.
 Всі  Машуню  дуже  люблять,
 Шанують,  пестять  і  голублять.
           *
 Онуки  гарні  в  нас  ростуть,
 Що  совкам  на  зміну  йдуть!
          5.03.  2011р, Київ.


Рецензии