Триполiзм

 Юрію Канигіну
                1   
 Вік  живи,  вік  учись,               
 за  знаннями  женись -
 Життя  скарби  тобі  відкриває,
 Що  побачив,  відчув,               
 прочитав  чи  почув,
 Пізнане  збагачує і  розвиває.
 «Шлях  аріїв»  прочитав,               
 незвичайне узнав, 
 Щасливий  і дуже радію
 «Божий  промисел»  писав,               
 трипільців - українців  малював -
 На  співзвучність  отримав  надію.
 Подих  сивої  давнини,               
 України  справжні  сини
 Щиро  про  істину  дбають,
 На  тисячоліття  копають,               
 дивовижне  відкривають,
 В  майбуття  її  заглядають.
                2         
 Неймовірно,  геніально,
 Знання,  мудрість  і  фактаж,
 Гносеологічно,  натурально -
 Натхнення,  воля  і  кураж.
 В  глибині  тисячоліть,
 У  диму  століть  бурхливих
 Русь - Припонтида   височить,
 Гідність  на  орлиних  крилах.
 Поступово,  неспіша,
 Послідовно  і  ґрунтовно
 Народу  розкривається  душа,
 Місце  в  історії  законне.
                3
 Триполізм**,  національне  божество,
 Менталітету  козацька  домінанта
 В  душу  українців  увійшло,
 Визначило  долю  і  таланти.
 Трипілля  сформувало  генотип,
 Дух,  свідомість  й  підсвідомість,
 Землеробський,  чорноземний  архетип,
 Годувальника  і  хлібороба совість.   
 Тарас  Шевченко  - Національне   Божество,
 Він  Батько  нації  єдиний,
 Його  вірші  українцям  принесли
 Чуття  єдиної  родини.
                4
 Слово  і  Мову  оспівав,
 Лицарський  козацький  дух, 
 Козак - не  розбійник,  а  інтелектуал,
 Державотворець, а   не  кріпак -пастух.
 Братство  вірне  Христу
 Першу  конституцію  створило,
 Проти  бусурманів  - на  посту
 Набіги  дикі  припинило.
 Велись  війни,  були  розбої,
 Та  не  паплюжили  своїх,
 З  вусами  і  оселедцем  воїн
 Гордо славив    Запорозьку  Січ.
                5
 Велич  на  пробудження  чекає,
 Жовто - блакитний  майорить,
 Тризуба  мудрість  надихає,
 Трипілля  закликає  і  велить.
 Святість  українського  листа,
 Геній  хто  чи  божевільний, 
 Саме  походження  Христа,
 Богообраний  чи  боголюбний.
 Еволюція  чи  інволюція  сповна
 Інтелекту  й  духу в  світі,
 Трипілля,  Припонтида,  Галичина -
 Ось  тут   нащадки  ми  і  діти!
______________________________________________
 *За  мотивами  книги  Ю. Канигіна  Шлях Аріїв.  Україна               
 в  духовній  історії  людства. «Арій», К., 2011
 **Там  же. Арійське  духовне  запліднення  народів  через               
 Трипілля :  пам'ять,   інстинкт  землероба – годувальника               
 людства,  менталітет. С. 334 – 344.


Рецензии