Л Е В

Леву  добре  в  світі  жить
Бо  на  троні  він  сидить.
І  свою  левину  зграю
Він  повсюди  розміщає.
Близьких,  родичів,  кумів
Теплим  місцем  наділив.
Владу  дав  і  дав  правління,
Землю,  воду,  небо  синє.
Все,  що  в  небі  й  на  землі
Визначив  собі  й  своїй  рідні.
Звірів  гризе,  обдирає,
Скрізь  обмежує,  карає.
Всюди  відчай,  страшний  сон,
Зграї - все,  звірям – закон.
Супротивницю  тигрицю
Запроторив  до  в’язниці.
Все  забрало  плем’я  хитре,
Залишилось  лиш  повітря.
Й  тут  новину  Лев  віщає:
Звірі  зброю  вже  скупляють,
Щоб  на  зграю  полювати,
Трон  у  нього  відібрати!
…Тероризму  не  було,
Коли  ж  плем’я  це  прийшло,
Він  одразу  ж  в  них  з’явився
Й  кілька  разів  повторився!
Зброєю  стали  провокувати,
Гайки  щоб  повністю  зажати,
Звірів  без  повітря  залишити,
Та  Тигрицю  додушити!
В  них  в  запасі  ще  щось  є-
Свій  до  свого  по  своє!
           *
Зграї  треба  клепку  мати,
Чого  немає – не  шукати!
Як  Левиці  твердиш: «Свиноматка»
Будеш  мати  Поросятко!


Рецензии