Перевiрка

Заєць  з  під  куща  стрибає,
До  барлоги  підбігає.
Бач,  у  нього  є  потреба
Слух  провірити  ведмедя.
На  виду  зграї  тетері
Сміло  стукає  у  двері.
А  з  барлоги  тут: «Агов!»
«Хто  будить  мене  прийшов?»
«Слух  я  лише  провіряю!»
Кричить  Зайчик  і  зникає.
Й  так  два  рази  провіряв,
Поки  той  з  барлоги  встав.
Як  на  третій  нарядився,
В  кігтях  він  вже  опинився,
Став  крутитись  і  борсатись,
Бо  прийшов,  бач,  вибачатись.
Ведмідь  Сірому  повірив,
Та  на  міцність  перевірив.
В  кущі  Заєць  полетів,
І  навіки  там  спочив.

                *
Коли  бажаєш  перевіряти,
Вмій  наслідки  передбачати!
   


Рецензии