Дике Поле

Десь випав сніг, у Львові йдуть дощі,
Тумани попливли на полонини,
А в Дикім Полі будяки густі,
Від спеки скорчили чуби червоно-сині.

Пече степи, мов корж, небесний жар,
Випалює з живого всю вологу,
Червневий дощ для поля справжній дар,
Щоб принести живому перемогу.

І виживе в запеклій боротьбі,
З срашним Ярилом, молоде і кволе,
Коли приблудять хмари грозові
І дощ накриє посивіле поле.

Підніметься трава і колоски,
Веселка встане - символ перемоги,
І вже кружляють в небі ластівки,
Вода шумить в канаві край дороги.

Запахне Степ знов грозовим дощем,
Петрів батіг потягнеться до неба,
Заснуло сонце за густим кущем,
Степ відпочине, в тому є потреба.


Рецензии