Къoнала кемаш

Ва са кемаш, шо мича даха гlертa,
Аз укх къона ханашца дика-м сакъерд.
Сиха-м лаьллар оаша тувлбеннача керта,
Мосаш кlай йеш, гу тlускарий берд.

Сиха ма ле, ва йизанза зама,
lа аргдолг бугlаме дош, ва со ховш.
Са вахара тlа ма тоха хьай гlама,
Иштта ва тоlал халонаш се ловш.

Рузкъа кхачадар хьогара биркъа,
Ма дайнцар е оатто е паргlато.
Тахан а тlехьа велакъежа со гlиркъа,
Сел lаьржа хулийлга xaцар дото.

Хьо ма ле сога сел дорха а йаьнна,
Вац со дехаш хьогара роаз.
Дош lа сога цlаьхха зlамига аьнна,
Товр а даь бехьар михо, хьа оаз.

Гlермане, 11. Саькурa бутт  2013 шу


Рецензии