Реплiки
Не оглядайсь назад,
На груди можеш впасти,
Не на м’якенький зад.
* * *
Пали і пий,
Кінець сумний
Настане достроково
Зненацька чи раптово.
* * *
Ніж проклинати темну нічку
То краще запалити свічку,
Або включити ліхтаря,
Що є на лобі в шахтаря.
* * *
Шляхів до храму не буває,
Якщо його в душі не має,
Якщо зневіра душу крає
Й вогонь любові не палає.
* * *
Друг може зрадить,
Таємний ворог може вбить,
Бандит – ограбить,
Не люба жінка – все зробить.
* * *
Не ловіте журавля,
Високо літає,
Починайте із кроля,
Він лише стрибає.
* * *
Не бажай нікому зла,
Бо обійде півсела,
Заверне й до тебе в гості
По твої біленькі кості.
* * *
І муха і бджола літають,
Та зовсім різні цілі мають,
Мушва завжди лайно шукає,
Бджола ж на квіточку сідає,
Й серед людей є мухи й бджоли,
З мушвою не водись ніколи.
* * *
Як сп’янієш - не верзи
Казна-що нікому,
Хтось сильніший у рази
Здачу дасть вагому.
* * *
Зять рідну тещу поховав,
Додому йшов і тихо плакав,
Над ним горобчик пролітав
Й на голову лайном накапав,
Зять крикнув небесам:
- Ой, мамо, ви вже там ?
* * *
Він бігав від інфаркту,
Догнав його інфаркт,
Він біг заради гарту,
Утік від нього гарт.
* * *
Він лаявся і бився
Удома зі всіма,
На праці всім корився,
Був лагідність сама.
\* * *
Любив жінок без міри,
Своїх дітей не мав,
До старості не вірив
Себе що обікрав.
* * *
На роботі завше жив,
Вдома був лише ночами,
Та одне він заробив –
Винесли вперед ногами.
* * *
Хто жити хоче,
Жартує і регоче,
А хто сумує й плаче,
Той довго не поскаче.
28.01.08.
Свидетельство о публикации №113020802285