Кокичета

Кокичетата – тези мили воини,
възкръснали буквално под снега,
са може би единствени достойни
вестители да са на пролетта!

Макар че още зимата бушува
и в календара чакат нови снегове,
кокичетата хич не си поплюват -
затопли ли се, мигом цъфват те.

Преди дори през ум да ни премине,
че зимните палта са вече демоде,
кокичетата смятат я заминала -
таз зима, що гърлата ни дере...

И нека февруари още студ да трупа,
да веят хали и да падат ледени мъгли.
На пролетта сърцето вече тупа
с кокичето, което не престава да цъфти!

8.02.2013


Рецензии