Дерс

Мы дунейм падежу тетыр,
Ауэ къызататэм,
Эргаивнэр хэту,
Къасщтэтэм согъэпIцI!
Хэти къыхиIуат ди бзэм къихьу ар,
Си дежкIэ, жыхьэнэмэ лъымыжт?
Адыгэбзэм сегугъуну,
МурадыфIхэр сщIау,
Зэхэсхыри а псалъэм, зэу сыIуигъэщтащ.
Нобэ схурикъужкъым уроку дезгъэхуахэр,
Iустазым баш текъузэ, хэлъамэ – къысщхъэпэжт.
КIасэу Iущ сыхъуауэ си бзэ сыноIусэ,
Укъэлыбу* - ухэмыт льыщIэж…
Си адыгэбзэу, псынэм хуэдэу къабззэ,
ШкIэм къыIурыж шэкIэрышэу,
Уэ къысхуэбатэж.
ФIыкъым жьы ухъуауэ уи щхьэм уеуэжыну,
Псалъэ зэпысIуахэм сеплъым, соукIытэж.
Сабэ тырихьау,
ПсалъэфI къазгъуэтыжхэр,
Адэ щIэину,
Къэзгъэнэну солъэщIыж.

*Укъэлыбу – укъэгубжьу.
                1984 г.


Рецензии
извините, а что за язык? и о чем в двух словах.

Пран Винтаж   07.02.2013 20:26     Заявить о нарушении
кабардинский язык. дерс - пример, который подала мама, в последние минуты жизни

Абубакир Жемухов   14.11.2013 10:23   Заявить о нарушении