Д О Л Я

На  бульварі  тополенька,
В  гаю  яворина.
Плаче – тужить  дівчинонька
В  нещасну  годину.

Батька – матір  поховала,
Милий  насміявся,
Зозулею  закувала,
Відлік  перервався.

Пішла  була  обійняти
За  фахом  роботу:
Треба  панові  віддатись
За  його  турботу.

Мало  того,  що  робити
Важко  заставляє,
Треба  йому  догодити,
Як  спати  лягає.

Кругом  люди  щастям  мріють,
З  екрану  несеться –
Гарно  так  живе  повія,
Що  гейшею  зветься.

А  тут  здібності,  фах  маєш,
Та  небесну  вроду.
Бог  не  бачить  і  не  знає,
Хоч  з  мосту  та  в  воду.

Одному – роботі,   пану
Була  б  догоджала,
Краще  б  судженому
Якби  доля  склалась.

По  явору  та  тополі
Буйний  вітер  віє.
Пошли,  Боже,  ти  їй  долю,
Бо  одна  загине.
 


Рецензии