Злидарка
Базарчиком ходить,
Маленька, сивенька
Поїстоньки просить.
На ній одежина
Стара та чистенька,
Сама, мов билина,
Тоненька, сухенька.
Повільненько ходить,
Благає тихенько,
Подати щось просить,
Хтось гудить стареньку.
А хтось пожаліє,
Дасть яблук чи хліба,
Відмовить не сміє,
Спільнота ми ж ніби.
Народ небагатий
Завжди допоможе,
Бо злидні не тато,
Відмовить не гоже.
А дехто відмовить,
Почне натякати,
Хай влада щось робить,
Аби не давати.
Новітня ментальність
Швиденько багатих
Вплива на моральність
Не вміру пихатих.
Та це проти Бога
Підтримки й любові,
Це вірна дорога
До бійки та крові.
Злидарськеє море
Багатого втопить,
У банках, в коморі
Все чисто захопить.
14.06.08.
Свидетельство о публикации №113020702115