Родина
Мама в кожної дитини -
Найрідніша їй людина.
А проблеми виникають,
Коли діти виростають.
Чоловік рідніший донці.
Сину жінка - ясне сонце.
Подружжю дітки наймиліші,
Вони на них моляться, не дишуть.
Перша мама сину дбає,
Допомагає й догоджає.
Друга - доні сонцем сяє,
Пестить і прославляє.
2
Зять на тещу чортом світить,
Невістка свекруху ненавидить.
Теща зятя всюди лає.
Свекруха невістку проклинає.
А ще дівері й зовиці,
Як вовки й крокодилиці.
А сватів чуть не забули –
Це піраньї і акули.
Чоловіка вся родина –
Не то звір, не то скотина.
Жінки рідної рідня,
Що собака, що свиня!
3
Сестра сестру розлучницею марить,
А брат брату в справах заздрить.
Бідну сестру брат не любить,
Хворого брата сестра не голубить.
Лиш здорову жінку чоловік кохає,
Брат тільки багату за сестру вважає.
4
Погану рідню лиш ті мають,
Що себе не поважають!
Мама – святе! Тато – взірець!
Жінка – сонце! Чоловік – молодець!
Свекорко – рідний батечко!
Тесть - ясне сонечко!
Свекруха – мов ненька!
Теща – ягідка солоденька!
Дітки - милі янголята!
Онучки – постійне свято!
Всі дівери і зовиці –
Ікони у вашій світлиці!
Свати щирі, добрі люди
Дома, між людей, повсюди!
Жінки й чоловікова рідня -
Настрій погожого дня!
З віком мати сестру й брата –
Щастям сяє ваша хата!
Суджена тобі дружина –
Неповторна і єдина!
*
Пам’ятай, що ти – Людина,
В Світі Сам й Рідня – Єдині!
Свидетельство о публикации №113020604964