Невiдплатне

 Я  думкою  до  тебе  лину,
 Твоїх  трудів,  страждань  і  сліз,
 Моя  ріднесенька,  єдина, 
 Життя і  щастя  оберіг.
 Того,  що  маєм,  не  цінуєм.
 (Звичайно,  діткам  все  віддам).
 Матусю  мало  ми  шануєм -
 Прозрів,  як  залишився  сам.
 Як  віддавала,  наче  треба,
 Все  краще  дітям . І  в  житті
 Не  залишилося  для  себе
 Ні  крихти  щастя.  В  самоті
 Ти  роки  кращі  проживала,
 Тоїх  на  ноги  підняла,
 Недокохала і  зів’яла
 Ледь розпустившись,  відцвіла.
 Щемлива  пам’ять  повертає
 В  годинах,  днях  і  у  роках,
 Коли  матуся  помирає
 В  лікарні , на  чужих  руках.
 Я  співчуваю  друзям , близьким
 Хто  батька,  матір  поховав.
 А  серце  жме  тривожно,  різко -
 Своїй  я  руки  не  підклав…
    


Рецензии