Хъуэжагъэ

Си адэшхуэм и фэеплъу
къысхуэнащ фэ кIапсэ.
Ар иIыгъыу дадэ,
куэдрэ кIуащ мэкъушэж.
Дадэ а фэ кIапсэр –
хьэхьуу зей итакъым,
ПсомикI яжриIэт –
думпу щылъхуэм лIау?!...
Языныкъуэ цIыхухэм
фIы яхуэпщIэ хъуркъым,
Уи гур зыщагъауэ
пщIэншэу къуагъэкIухь.
— Си гъунэгъум щIыхуэу
зы сом мин сIихати,
Куэд щIау къекIуэкIыжкъым,
гъуэгум къыспекIухь!
Иджы гъэ сытохьэ
вакъэр гъуанэ хъуауи,
КърикIуэнур сощIэ –
техьэгъуэр си хьэзырщ.
Ярэби дефолтым,
Хисхьау жысIам си мылъкур,
Сызыхуэхей хъуэжагъыр,
Ауэ си сэбыпт!
                2008 г.


Рецензии