Козацька доля

Їхали до Умані козаки на службу
І співали козацькі пісні,
Про долю, чоловічу дружбу,
Славою повиту в нелегкій борні.

Згадують родину і  коханих,
Як цвіте калина за селом.
Де краєвиди мальовничо-гарні,
Перед очима вишня під вікном.

Читає мати Богові молитву,
Просить за синів його вона,
Щоб надав їм сили на битву,
Як почнеться кривава війна.

У вирії подій, що відбулися,
Про них ми пам’ятаємо усе,
Як за волю битися зійшлися,
Правду і кривду той час несе.

Про це нащадкам треба  говорити,
Про перемоги і поразки козаків.
Їм необхідно правду всю пізнати
За них нащадок щоб радів.

Ідуть роки,хвилюють душу,
Про козаків не згадувати гріх.
Віддати шану,славити їх мушу,
Не забувати ми повинні їх.


Рецензии