Добре й не добре
Щось там щоденно мудрує,
А не сидить і чекає
Де заболить і вмирає.
Добре тому, хто здоровий,
Жвавий та ще й гоноровий,
А не повільний й м’якенький,
Кориться всім, бо слабенький.
Добре тому, хто кохає
Та ще взаємність сприймає,
А не зневіривсь в коханні,
Наче той учень в навчанні.
Добре тому, хто не знає,
Що його взавтра чекає,
А не нервує сьогодні,
Знає прикмети народні.
Добре тому, хто родину
Любить в лихую годину,
А не тікає подалі
Й служить комусь за медалі.
Добре тому, хто спокійний,
В дружбі, коханні надійний,
А не як вітер мінливий
І в гарячковості дивний.
Добре тому, хто нудьгує,
Замки з повітря будує,
А не із примусу робить
Та всім навколишнім шкодить.
Добре якщо розумієш,
Що ти не все ще умієш,
А не дереш носа вгору,
Величі мантія впору.
Тільки не добре пенсійним,
Всім застарим й не надійним,
Можуть без ліків умерти
Й смачно не можуть пожерти.
26.05.09.
Свидетельство о публикации №113020304109