Ранок

Обступили верби став,
Віти нахилили,
Сірий ранок наступав,
Ніч втрачала сили.

А туман на бережку
Спав й не хвилювався,
Рідний братик він ставку,
Сонця лиш боявся.

А його іще нема,
Ще не виглядає,
Посіріла вже пітьма,
А птахів немає

Тиша наче аж дзвенить,
Вухо ще не звикло,
Що не може шум зловить
І що місто зникло.

Там звичайний гамір й шум,
У повітрі сморід,
Індустрії звичний бум,
Шторм неначе в морі.

Тут повітря як вино,
П’єш й життю радієш,
Це як в кращий світ вікно,
Де від щастя млієш.

Утікаймо з відтіля,
Де погано дихать,
В край зеленого гілля,
Де завжди так тихо.

В місті можна працювать,
А за містом жити,
На природі спочивать
І повітря пити.
25.05.09.


Рецензии