Капiтал

Кожен сам собі за себе,
Тільки Бог один за всіх,
Так і жити, кажуть, треба,
Кому горе, кому сміх.

Хтось нахрапом і розбоєм
Збагатів, обдерши люд,
Мов пияк, хворів запоєм
Від грошви й майна з усюд.

Та не сів за це за грати,
Відкупився й поважнів,
Йому годі заважати,
Все бере, що захотів.

Корчить з себе він еліту
Недосяжну для людей,
Трударів пустив по світу
Ради грабежу грошей.

Так ставав на ноги дикий
Кримінальний капітал,
Нині владний і великий
За кордон сховав свій нал.

Він про згоду вже співає
Наче справжній соловей,
Достеменно злодій знає
Закипає гнів людей.

І боїться, що скарає
Й відбере народ добро,
Тож щосили і співає,
Він хороший, не лайно.
26.09.10.


Рецензии