Пакахай мяне, салдацiк да аповесцi В. Быкава
Надзеі. Мары. Гэта сон.
Не, не магчыма шчасця тут,
Здаецца, чуеш ты “Капут!”
“Ах, Франя, дзіўная дзяўчына!
Ваенны час, не та гадзіна,
Каб побач быць з табою нам,
Цябе пакрыўдзіць я не дам!”
Ды не паспеў абараніць.
“Хто мог? Хто мог яе забіць?
За што дзяўчыну пакаралі,
Каханне ў мяне забралі?”
Пытанне Міці… Дзе адказ?
Ці можа адказаць хто з нас?
Свидетельство о публикации №113012908828