Гендерне...

Гендерне. (Річка і стежка – взаємозв’язок?)

Є одне старанне слово –
тихе, тихе, мов зітхання,
в нім бажання кольорові
       різнобарв’я,- малювання…
Із сполучень (протилежних,
незалежних, та співзвучних)
в’ється річка, біжить стежка –
рід фемінний, родам мужніх…
Річка оберегом плинна:
спрагле поле напуває,
хоч весна її нестримна,
камінь точить, вивертає;
обкорнає, згладить, кине:
«-буде на дарунок - стежці,
в нім матерія рутинна,
(мускулінний – на сережці)».
Хто із них щиріший буде?
Люди розглядали скарги,
бо на те вони і люди -
чаклуни біля бумаги.
А таки без річки важко…
І Марічкам, і смерічкам,
і траві, і звіру, й пташкам.
А чи легше буде стежкам?..
Малювання – світлий задум
розвиває світ фантазій
і приборкує той атом,
десь прихований у масі…
 


Рецензии