Хроники Государственной БезИдейности

Хронікі  Дзяржаўнай Безідэйнасці.Са зборніка "МінскіЯ  Хронікі".

 Краіна – пасярэдзіне Зімы...
Няма ўжо сіл
са Студзенем змагацца...
Здаецца,
нешта здарылась з людзьмі,
бо, і людзьмі яны – 
ужо ня ймкнуцца звацца...
Здаецца,
высцюдзёніла цяпло,
і душы чалавечыя скуголяць...
Бо, згінуў  Шлях.
Прапаў,
як быццам – не былО!
Прапаў ў Дзяржаўнейшым Балоце.

*+*
Уначы 26 студзеня 2013 г.
(краіна – страна; Студзень – Январь и образное название жуткого холода;
змагацца – сражаться; здаецца – кажется; нешта – что-то; здарылась – случилось;
ня ймкнуцца – не стремятся; высцюдзЁніла – выморозило;
скуголіць – выть как бездомная собачка; згінуў – исчез; Шлях – Путь;
быццам – будто бы).


Рецензии