Анэ Iущ

ЩащIэу, плIащIэу щысхуэу гу,
Дуней шэрхъым сыщопсэу.
Псэущ си анэр, си къуэш закъуэр,
Си шыпхъуитIри нысэ – фощ!

Си адэ лъапIэр мыпсэужми,
И фэеплъу сыкъэнащ,
ЦIыхухэ – ар сщыгъупщэ хъумэ,
Сэ схуэфащэр – пунэлэтщ.

Бахъсэн псыхъуэр зи кIыхьагъым,
Мухьэмэду куэд дэсащ,
Ауэ сиядэрщ «бегъымбару»
ЗэцIэджэгъухэм яхэтар.

Кадетами си адэм и адэр,
Бын щэджащэ игъэсат.
Зэкъуэшихым я нэхъыжьыр,
Къупхъэм щапхъэуэ икIат.

Сэ си адэр мынэхъыжьтэм,
Сэ сыкъалъхурэт нэхъапэ?!
ЛIэжым! – жа1эурэ мылъхуэсыр,
Си адэ къуэшхэм сагъэфIащ.

Уэредадэ къысхурашу,
Махуэ къэскIэ щымытами,
Езы зэшхэр Iущу пIати,
Сэ гъуэгу махуэ схухашащ!

Нобэ ахэм я сэбэпкIэ,
Гуп сахыхьэм фэфI къызаплъыр,
ФIыгъуэу щыIэр Тхьэм къахуищIэ,
Къызэпыджкъым нэкIэ – ЦIыхухэр!

Сэ нэгъуэщIхэм сыкъалъхуатэм,
КъысхэкIынкIэ хъунт – жьэмыгъуэ,
Арыхати гуп сыхыхьэм,
Куэдрэ сэ къэсхьынт фэжагъуэ…

Уафэм си пэр щIэгъэкъуауэ,
Хъунут сэ дунейм сытет,
Ауэ Тхьэм симыщI сэ пагэ
Къысхуидэнкъым ар Хьэтэт…

Зэи и псалъэ тIу сымыщIыу,
Сыщытау си анэм,
Къэзыублэу симыхабзэ,
ЖезгъэIэнкъым цIыхухэм - гъуамэ*!
                Май 2009 г.
*Гъуамэ - гадкий.


Рецензии