Фыкъеблагьэ!

ЩIым щыщIидзэр Кремлым дежмэ,
Бгым пыщIидзэр Хьэрэкхъуэрэщ.
ЗанщIэу тевдзэрэ фыкъакIуэм,
Фэ фыдинэщ. Фэ фыдипсэщ.
Фи щхьэм и пщIэр лъагэ фщIынум.
3ывмыIэжьэуэ фыкъакIуэ,
Адэжь тхыдэм ар къырокIуэ.
Хуарзэу уэгум ит къуршыбгъэм,
Жыжьэу къакIуэр къыдегъащIэ,
Гъэгъуау фIэлъщ хьэзыру бгъуэри,
ПIастэпс псынщIэу тыдогъувэ.
Дызэрыс къурш лъахэм,
Дунейм теткъым пэтщI,
ЦIыху Iущ жылэм къыдэкIахэм,
ТфIэфIу куэдрэ ягугъу дощI.
Уэщыр къащтэу щхьэ паупщIу,
ДимыIами ут,
ДиIащ цIыху-тхьэгурымагъуэ,
Абы жиIэхэр пэж хьрут?!
Къэзанокъуэм жиIа куэдым,
Ноби IэкIэ дытоIэбэ,
Хьэрэкхъуэрэ, Хьэрэкхъуэрэ,
Уэ уи бынхэр сыту дыгуащIэ!
                07.11.11 г.
                Зэикъу къуажэ.


Рецензии