Катерина
В тебе руки золоті,
Ти , як рідна Україна,
В серці нашім на віки.
Катерина! Катерина!
Твоя посмішка, як хліб,
Я простий сільський хлопчина,
Як бджола, до меду влип.
Як ідеш повз нашу хату
Млію я, тремчу чомусь,
Вже б давно тебе я сватав,
Гарбуза внести боюсь
Другі хлопці по дорозі,
Де пройшла ти, пил скребуть,
Б'ються в кров і хто як в змозі,
Хто не в змозі в груди б'ють.
Я інакше зроблю - в ранці
В ліс піду до трьох криниць,
Принесу у своїй шапці
Промінь сонця і суниць.
Будь що буде, Катерина!
Вибирай своє життя:
Чи красивих слів хвилина,
Чи любов земна моя !
2011
Свидетельство о публикации №113011803539