Emily Dickinson, 1430, I shall not murmur...

          Emily Dickinson

                1410

I shall not murmur if at last
The ones I loved below
Permission have to understand
For what I shunned them so —
Divulging it would rest my Heart
But it would ravage theirs —
Why, Katie, Treason has a Voice —
But mine — dispels — in Tears.

          1410

Я не взробщу, когда к ответу
Однажды призовут меня
Мои родные – и в гордыне
И в отречении виня.
Скажу как есть – и станет легче,
Но погублю я этим их.
Тот, кто корит, имеет голос,
А мой – в слезах давно затих.


Рецензии