Бгырыс

Сыщалъхуащ сэ бгылъэ щIыппIэм,
Псы ерухэм зыздаужьым,
Емылыджу къежьа шыхэр,
КIуэу Iэдэжыуэ здагъасэм.
Iэщ быуамэ бгыр къыгуэу,
Гьуэгухэр уэскIэ щигьэбыдэм,
Дамэдазэу бжэм удэплъым,
Хъыджэбз дэсхэр щтапIэ щихьэм.
Хьэдзакъэну жьыр къыкъуэурэ,
Куэдрэ къохъу, абы щыфий.
ЖэщкIэ цIыхухэр гъуэлъу жейкъым,
Къатеуэну ящIэу бий.
Афэбг нобэми быдапIэщ,
КIыхьу, мэхъур щыпщI уэтэр,
Кърым тэтэрхэм жылэр къелрэт,
Гъуэгу ущIа, абы иIам?...
Бахъсэныжь нэхъ псыфI сефакъым,
Нобэр къыздэсам,
Псыхъуэгуащэм сыIущIэну,
Сэ, абы сыкIуат жасым.
Хьэрэкхъуэрэ псыр дэкIынут,
Зэгуэр IуамыщIам,
ФIыщэ нобэ хэт ищIынут,
И архъуанэм сыкъинам?
Гущэм занщIэу сыхамыпхэу,
Сэ а псымкIэ сагъэпскащ,
Иджы сытми сыкъолыр,
Ар сэ къысщхьэпащ!


Рецензии