Душа моя нудьгу за Тобою 186

О Господи, моя душа скучає,
В сльозах Тебе я марив і шукав,
Любов до Тебе й насолоду маю,
Коли Святого Духа я стрічав.

Ти бачиш Боже мій і сум, і сльози,
Коли б мене любов’ю не зігрів,
То б не шукав би я Тебе і досі,
І до цих пір Тебе б я не зустрів.

Ти Дух Свій дав, щоб я Тебе побачив,
Щоб я пізнав Тебе в своїх думках,
Моя душа і в радості, і плаче,
Що Ти, мій Бог – і сльози на очах.

* По мотивах писання преподобного Силуана Афонського


Рецензии