Ущие

                Жэмыхъуэ Азрэтэлий деж
Мазэм сышэсауэ,
Дунейр къызоплъыхь,
Телъкъым зыри пшагъуэ,
Париж унэсыху.

Сигугьат дунейм,
Хъурейу сыкъекIуэкIыну,
Орийак къалэм,
Дауэ сыблэкIыну?

Си кьуэрылъху Азрэт,
Абы кIуауэ дэсщ,
Гукьыдэж кьызет,
ФIыуэ еджэу жаIэ!

Президенту кIуэну,
Абы къызпхегъэIукI,
Ар сэ къысщхьэпэну,
Ильэс хыщIыр изохуэкI?!

Эйфелевэ башням
Уепльыну гъэщIэгъуэнщ,
СыщепсыхкIэ мазэм,
ТеувапIэ сщIынщ.

Хьэрэкхъуэрэ иугьащIэ!
Хуабжьу къысщхьэпащ,
Мазэм сыщышэсым,
Къысхуэсэбэпащ.

Орийак дэсхэм ящIэркъым,
Зэикьуэ дунейм тету,
ИкIи ар къалэшхуэкъым,
Небоскрзбхэр дэту…

ТIыуащIэм лъэпкьыу дэсым,
Франджхэм дырагьапщэ,
Еплъ Азрет къуапэсым,
Уэ куэд зэIубощэ!

ТомыгьэкI уи напщIэм,
УкьызыхэкIа льэпкъ уардэр,
Ухуейм ухъуну пашэ,
Къохъуапсэуэ – пашаxэр.

ЦIыхум и пщIэр лъгэу,
Франджхэращ зыIэтыр,
ЕмыкIуш уэ у адыгэу,
ПхуэмыщIэм ахэм ящIэр!

ЦIыхунагь уэ пхэлъым,
Франджхэм ялъэгъунущ,
Уи адыгэ xабзэр,
Зыхэппшэн бгьуэтынущ.

Уэ Елесей губгъуэм,
Ухуейм ущыбауэну,
ЩIалэу жылэфI хэсэ,
Аращ уэ бгъуэтыжынур?!
                5.08.12


Рецензии