Мала закваска заквашуе все тiсто

Ідеї  живуть  самостійно,
Скрізь  почуваються  привільно,
Буває,  в  голову  приходять -
Одну  спочатку  колобродять.

Коли  ж  стають  вони  на  часі -
Гуртуються,  юрмляться  в  масі,
Опору  в  ній  собі  знаходять,
То  вже  народом  верховодять.

Чи  від  натхнення,  чи  розпуки
Беруть  тут  долю  в  свої  руки:
Закону  десятинна  шкода* –
І  вже  в  парламенті  «Свобода»!

Це  поки  що,  а  далі  буде,
Згадає  плебс,  що  він – теж  люди,
Господар  землі  й  держави  свої
А  не  комусь  якісь  там  гої!

З  вогнем  загралась  шайка  сита
Від  шахрая  і   до  бандита,
До  державного  усього  ласа –
Ох,  тут  спрацює  Закон  маси!
     3.01. 2013р., Київ
 
_______________________________________________________
*ВРУ  Законом  про  мовну  політику визначила   панування

  меншості над  більшістю – 10% не українців  мають  право
 
  в  державних  установах  регіонів  України(область,  район)
               
  замінити  використання  державної  мови  на  регіональну.
               

             


Рецензии