Я украiнець

Я українець із простого роду.
Недавно я дотяв, хто я такий.
Так я хохол, хоч оселедця зроду
Я не носив, та прадід мій носив.

Колись він мчав з шаблюкою на боці,
Любив, грішив, дітей своїх ростив.
Він шлях проклав, яким іду я й досі,
Він весь свій вік, як проклятий робив.

Хто  він такий і в чім його багатство?
Одні чутки історію пасуть –
Вкраїну він творив з козацьким братством,
Бо Січ є Січ – із відти наша суть!

Мірошник він, а в тім і я Мірошник,
Наш рід живе у місті і в селі.
Своїх дідів нам не любить не можна,
Бо то коріння нашої землі!
              10. 1989 р.


Рецензии
Горжуся своїм родом, хоча я вже і не Мірошник!

Людмила Махиня 2   10.01.2013 12:57     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.