Ой ви моi клени i осики

Ой ви мої клени і осики,
А на півдні тополиний шум!
Україна це моя столика,
Села і міста, де ще й не був.

І живуть тут люди – українці,
Та не знають хто вони такі:
Мову перекручують, калічать,
Слово забуваючи батьків.

Так і щезне мила Україна,
Як під осінь скошений овес,
Встав би батько і побачив сина, –
Обрусівся син його увесь.

Нагадав би, що не злидень босий,
А господар слова він свого,
Що в сім‘ї великій, стоголосій
Мова українська є, його!
                06.1989 р.


Рецензии