Янгол-охоронець

Я вдячна Господу за те, що він мені
Прислав тебе, мій янгол білокрилий.
Мені, розтерзаній у внутрішній борні,
Невіруючій, грішній, що без сили
Лежала при дорозі у багні.

На фоні сірості навколишньої ти
Здавався ще білішим. І з калюжі
Мене піднявши, ти не втратив чистоти,
Обтряс гріхи, змив погляди байдужі –
Це краще, ніж до пекла волокти.

У Бога навіть не питатиму, чому
Саме мені прислав він охоронця.
Я мрію радістю здолати ніч німу,
Ділитись щастям з лагідністю сонця,
Віддаючи сповна себе саму.

Мій Янгол вчив мене не опускати крил,
Якщо зла чернь шипітиме вороже.
Веселками добра вкривати небосхил!
Зірвавшись, знати: Янгол допоможе
Летіти вверх під пурпуром вітрил!


Рецензии