Любляна i Люблiн

Зараз
  Прыпоміць складана
 Калі ты стала маёй Люблянай.
 І калі
 Ў рознакаляровым трымценні
 Заззялі ліхтарыкі ў Вене.
 І нарэшце
 Калі было трэба
 Мне зрабіцца тваім Загрэбам.

 Але зараз
 Дакладна вядома
 Што я быў здрацвянелым Ослам,
 а калі казаць праўду -
 у сляпым Бухарэсце жыў
амаль тры гады...

 А тады,
 Ацверазеўшы,
 Не даў рады
 Трываць -
 Ты стала маёю Прагай.
 Усёй існасцю прагнуў
 Пасяліцца ў тваёй Пазнані.
 І гэта маё жаданне
 Біла мяне
 Высокім Токіё
 І забіла
 мяне таго...

 А ўчора
 Зусім нечакана
 Ты назвала мяне сваім Міланам.
 І ад сёння і назаўжды
 Я твой утульны Люблін.

 Мінула цяжкіх тры гады
 Каб усвядоміць
 Хто мы
 На нашых уласных картах.
 І каб усвядоміць што
 Ніякія гарады
 Нават сталіцы не варты
 роднага чалавека.


Рецензии