Бог добър е

БОГ ДОБЪР Е
Не отлагай
нито миг
мига,
който в теб за нежност
с нежност кани.
Гневът от ярост превърни в шега,
усмихвай се, когато носиш рани.
Когато си в неволя
прегърни
неволята
и тя ще ти покаже,
че Бог добър е, дава мъдрост в дни
а не мъстителност  да ни накаже.

Търпението носи добрина.
Припряността уврежда добрината.
Отключва мраз и бури,
светлина
измръзнала,
изстинала
и сляпа.
Не отлагай
миг любов с
мига…
Какво ли повече от нежността ни има?
Без нежността, Космичната тъга
е завладяла Космоса безимен.
                6.01.2013г.


Рецензии