Память

Вороння каркало над полем,
Тривогу галасом здійма,
В повітрі зашуміло болем,-
Ось і в село прийшла війна.

Збирайся, ораче, в дорогу,
Кидай вже плуга, ти - солдат
І підеш під команду  "В ногу!"
У перший бій, на першу рать.

Скричав від кулі в тім бою
Солдат, - Життя ще не дожив,
Не докохав жону свою,
Малих дітей не долюбив..!

І марилось село в предсмерті,
І верби над ставом вплачі,
Хатина соняхом підперта,
І запах вишень уночі.

Не хочеться вмирать,чорнота
Світ білий в тілі пожира,
Останнє чулося, як рота
Хрипіла ранено "ура.."

Вшануймо память убієнних,
Кого поглинула війна,
Нехай минають дні нас темні,
Дітей минає воєн тьма.


Рецензии