Поводир

Світ, мабуть, в вогні б згорів
У нерозуміннях,
Якби крик поводирів
Не гупав по сінях,

Куди кличете мене,-
Хочу вас спитати,-
Ваш мо' крик мене  мине
І моєї хати,

Якщо ви і є той брат,
Що зоветься "ближнім",-
Не покажете мандат,-
Не піднімусь з призьби.

Я вас добре навіть чую,-
Якого я роду,
Краще я поабстрагую,
Подивлюсь в природу...

А природа тільки жде,
Надвечірям блисне,
Вітерець легенький дме,
Шепеляє листям...

Луна, раптом, слово "Гей!",-
То пастух далеко,
Засвистав враз соловей,
Скрикнула лелека,

Дихать чистеє повітря
Діє трохи згубно,-
До сусіда беру "літру",-
Поспівати "будьмо!".

Нащо йти ген до терен
Мені з цього раю
І шукать з поводирем
Якогось печалю.


Рецензии