12х12 -11-
Підніми очі. Поглянь! На томику Зерова метелик сидить. Ледь тріпочуть його крильцята. Досить сидіти на бовтах! Встань. Розтули фіранку. Відкрий кватирку. Випусти метелика. Вийди за ним у сад. Понюхай як гарно пахне розмокла росою земля. Торкнися листочків вишні. Долонями обгорни її стовбур. Чуєш як стугонить сік? Чуєш як кров твоя пульсує? Ти – живий! Повертайся. Повертайся сюди!
Іди мерщій в левади. Там калина цвіте. Там явором бавиться вітер. А ондечки річка. Ходи! Візьми її в пригорщі воду. Умийся. Правда, любо жити отут, а не в келії, де лише книги?
Ту гойдалку змайстрував ще твій дід. А човна видовбав з верби батько. Бачиш купу каміння, гірку піску та вапна? Принеси цементу і починай будувати пристань. Це – початок твого нового світу…
Свидетельство о публикации №112123103442