У ЦЮ МИТЬ...

Зима із цепу, мов, зірвалась
Поля, дороги замела
Всіх заморозити зібралась
Гуля від міста до села.

Все від морозу застигає
Земля, повітря і вода
І вітер свище, завиває
Прийшла з зимою і біда.

Сніги із вітром розгулялись
Дороги, стежки замели
Кущі, дерева нахилились
Ламають, крутять їх вітри.

Вітри у грудні дмуть холодні
Ламають все, що на шляху
Блукають звірі всі голодні
У полі, лісі і в яру.

Зима в права свої вступила
Морозить села і міста
І віхола, як звір, завила
І сніг по полю понесла.

 Нехай повиє, полютує
Мороз пощипує носи
Із вітром віхола танцює
Північні дують все вітри.

Надію їм не зупинити,
І мрію нашу у цю мить:
Нам зиму треба пережити,
І знов весну свою зустріть.


Рецензии