24 листопада

                "24 листопада"

              В цей день поставлю свічечку -
              Нехай в вікні горить...
              Вона нагадує мені,
              Що так в душі болить;
              Маленьким теплим полум"ям
              Згадаєм тих в цю мить,
              Хто помирав від голоду -
              По них свіча горить.

              Свіча горить в віконечку-
              До долу віск тече;
              Він,наче сльози із очей,
              Нам розповість про все;-
              Про те,як катували нас
              В тридцятії роки,
              Про те,як відбирали в нас
              Зернятка митарі.

              Далеко видно як з вікна
              Те полум"я горить...
              А може це чиясь душа
              Вогнем свічі тремтить?
              Помолимось за діточок,
              За сестер і братів,
              За всіх,хто був заморений
              Серед своїх ланів...
 


Рецензии