Людям з серцевою недостатн стю

Людям із серцевою недостатністю,
Людям із серцевою відсутністю
Ніколи не збагнути ці зболені статуси
З суміші смутку і мудрості.
З суміші диму й дешевого пива,
Ніжності і відрази.
Майже забула, що значить щаслива,
Нога на педалі газу.
І не складеться цей давній паззл,
Відчуження – невигойне.
Книга життя – це літопис поразок,
Намагань зробити із білого чорне.
Недостатність – це значить чогось бракує,
Відсутність – це значить пустка.
Такого поки що ніхто не лікує,
І холод б’ється у пульсі,
І ті, кого так безнадійно любила –
Гадала – великого серця на двох достатньо! –
Спокійним рухом стинають крила
І топчуть щосили надію останню.
А я їм назустріч – теплі слова
(Це як запальничкою айсберг топити).
Моя віра в людей і віра в дива
Уже майже розчавлена, майже убита.
Чужого серця чорна діра
Засмокче, затопить шквалом отрути.
Мій відчай і біль – для них тільки гра,
І статуси ці їм не збагнути…
21-22.12.2012


Рецензии