Защо обичам те, не знам... - BG

Защо обичам те, не знам. 
Стига ми да си с мен.
Защо обичаме деня, въздуха, водата
и слънцето, небето всяка заран което пали?

Обичаме ги, без да питаме "Защо?". 
И това е толкова естествено и вечно:   
без тях не бихме нито час
живели.

Така обичам те и аз -
като хляба и като солта.
И не трябва ми "Защо?".
Стига ми да си с мен.


Не си с мен сега...
Защо?


---

Музикална илюстрация:  Ennio Morricone. Le vent, le cri

http://www.youtube.com/watch?v=rRbyZ3eD-9M

---

Илюстрация:

Цит.: 


Рецензии