З Миколаем!

Грудневий ранок інтригує,
Повітря святістю іскрить.
Співають сурми: «Алилуя!».
Морозна стелиться блакить…

Я зазираю під подушку,
А там – мішечок почуттів,
Солодких снів яскрава стружка,
Шалена творча заметіль.

Святковий настрій зашарівся
Там на веселих ковзанах,
І дивна казка новорічна
Стрибнула в ліжечко з вікна.

Це Миколай Святий з дитинства
В цю ніч на землю завітав.
Небесні ласки і гостинці
Під подушки нам заховав.

Творцям, поетам – по натхненню,
Малятам – вигадку смачну.
Його міжзоряні олені
Колишуть темряву нічну.

Щороку душу нам торкає
Сповита щедрістю рука.
І почуття земного раю
Нас під подушкою чека.

Це традиційне святкування
Віддавна полюбляю я.
Шлю найщиріші побажання
Усім земним МиколаЯм!
                19.12.12р.


Рецензии