Зрънце любов

ЗРЪНЦЕ ЛЮБОВ
Малкото зрънце любов от теб
в шепите си нежно го отглеждам.
Искаше момче и ето пред
очите ти синчето ни поглежда.

Вижда ли,
усеща  ли ни?
Знам,
че на мен и тебе се усмихва.
Щом гръдта си леко му подам,
мъркаща вселената утихва.

А ръцете щом протегнеш ти
и с милувка крехко го поемеш,
блясъка в очите му крещи:
най-добрата люлка пак ме взема.

Малкото зрънце любов от теб
на гръдта ми топла в сън утихва.
Свил в юмруче
мен и тебе
пред
Живота
сладко се усмихва.
"ОТ МИГЛЕНО РАСТОЯНИЕ"1995г.


Рецензии